Onderhoud

Mensen ervaren vaak het menselijk lichaam als een onuitputtelijke bron. Echter, om gezond te blijven, is het essentieel om te investeren in en regelmatig onderhoud te plegen aan ons lichaam. Veel mensen denken dat gezonde voeding, regelmatig sporten en zelden ziek zijn voldoende zijn, en daarom geloven ze dat extra investeringen en regelmatig onderhoud niet nodig zijn.

Maar laten we eens nadenken: eet je wel voeding met de juiste voedingswaarde die je lichaam ook echt kan opnemen en verteren? Lichaamsbeweging heeft vele voordelen, zoals het bevorderen van de bloedcirculatie en het versterken van de conditie, maar het is vergelijkbaar met het oppoetsen van de buitenkant van een auto. De indicatoren die bij ziekenhuiscontroles worden gemeten zijn slechts een referentie, omdat symptomen van vroegtijdig lichamelijk ongemak niet altijd volledig zichtbaar zijn in deze indicatoren. Het is belangrijk om aandacht te schenken aan de signalen die je lichaam afgeeft. Wacht niet tot je ziek wordt voordat je medicijnen gaat gebruiken, omdat medicijnen meestal gericht zijn op het onderdrukken van symptomen.

Om jezelf en je familie gezonder te maken, is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen en regelmatig onderhoud te plegen aan je lichaam. Dagelijks nemen we voedsel tot ons en zetten we dit om in energie, maar na verloop van tijd worden er ook giftige reststoffen geproduceerd in ons lichaam. Bovendien worden er dagelijks biljoenen nieuwe en oude cellen vervangen, waarbij de dode cellen giftig zijn en tijdig uitgescheiden moeten worden. Als deze toxines niet tijdig worden uitgescheiden, raakt ons bloed ermee gevuld.

Onze lichamen verkrijgen giftige stoffen uit zowel interne bronnen, zoals celvernieuwing, als externe bronnen, zoals voedsel. Als de hoeveelheid toxines groter is dan het lichaam kan verwijderen, ontstaan er problemen. Daarom is het belangrijk om ons lichaam van binnenuit schoon te maken. Het menselijk lichaam is een nauwkeurige machine en als er ergens iets verstoord is, betekent dit dat een orgaan problemen heeft. Om dit op te lossen, moeten we dat orgaan herstellen door middel van gebalanceerde voeding en regelmatig onderhoud. Laten we geloven dat vitaliteit en energieke activiteit normaal en natuurlijk zijn, terwijl pijn, ongemak en gezondheidsproblemen abnormaal en onnatuurlijk zijn. Net zoals een auto regelmatig onderhoud nodig heeft, kan ons lichaam, zelfs als het oud is of veel heeft meegemaakt, nog steeds normaal functioneren.

Voorkomen is beter dan genezen.