Wat is Moxa?

Moxa is een plantsoort. Het is een wonderbaarlijke plant. Deze plant brandt heel langzaam. De rook ruikt heel lekker. Deze plant werd bijna 1000 jaar geleden ontdekt en wordt sindsdien gebruikt. Van deze plant kan een vloeistof gemaakt worden die bijvoorbeeld gebruikt kan worden bij het douchen. Deze stof is niet giftig, maar zeer heilzaam.

Moxa kan worden gebruikt in vele vormen, zoals moxa “wol” maar ook als geperste moxa in houtskoolstaafjes, maar het is altijd uit de oogst van het plantenkruid bijvoet (Artemisia vulgaris of Artemisia argyii). Na de oogst worden de bladeren gedroogd en pas na 3-5 jaar gebruikt. De plant wordt 2 keer per jaar geoogst. Bijvoet groeit snel, zo snel als onkruid. Na de oogst wordt de bijvoet gedroogd, de bladeren gesorteerd en de zaden en stengels verwijderd. De vezelige stugge bladeren worden meerdere keren vermalen tot fijn poeder en gezeefd. De bladeren veranderen in een losse pluizige bal met licht grijze kleur en onherkenbaar als bijvoet. De moxa-staafjes worden met de hand of de machine gemaakt.

Waar is Moxa goed voor?
De behandeling kan met de hand of de machine gedaan worden. Moxa zorgt dat de meridianenblokkades opgeheven worden en dat de energie kan stromen.
Moxa behandelingen kunnen uitgevoerd worden om klachten te verminderen en zelfs op te heffen, maar werken zeer zeker ook preventief, zodat klachten voorkomen worden.
Moxa natuurlijke therapie verhoogt de immuniteit, verlengt de levensduur en vergroot uw schoonheid. Moxa wordt gebruikt om het immuunsysteem te versterken, het lichaam te verwarmen en meer qi (lichaamsenergie) en een betere doorbloeding te geven in bepaalde delen van het lichaam. Ook uw innerlijke schoonheid wordt geactiveerd.
Moxa is bijzonder bruikbaar voor de behandeling tegen pijn. De moxa-behandeling duurt gewoonlijk ongeveer 45 minuten, afhankelijk van het aantal moxa-staafjes die gebruikt worden in de sessie. Na de moxa-behandeling vindt er nog een andere behandeling plaats. Het geeft een comfortabel gevoel en is meestal zeer ontspannend. Moxa komt ook voor in de vorm van houtskoolstokjes van verschillende afmetingen. Een specialist steekt een uiteinde van een moxa-staafje aan en beweegt het langzaam over de te behandelen zone.
In steeds meer gezondheidscentra wordt deze professionele techniek toegepast. Vanaf jonge leeftijd kan de moxa-behandeling toegepast worden.

De moxa-behandeling verhoogt de immuniteit voor gezonde en zieke mensen. Door de moxa-behandeling is er weer balans tussen Yin en Yang. Moxa kan in combinatie met andere medische behandelingen plaatsvinden.